Word lidDoneer nu

Covid-19

Tijdens onze evenementen houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid, het RIVM en de GGD.

Agenda kennisbijeenkomsten 2022
  • Handhaving van de Transportverordening
  • De jacht en het soorten-beschermingsrecht
  • The Animal Rights Debate

11 DEC - Themabijeenkomst: Als de kat van huis is… Schuilen de vogels?

13.00 – 16.30 Themabijeenkomst over de wettelijke bescherming van vogels en katten.

Nog maar

Dag(en)

Uur(s)

Minute(s)

Second(s)

Te gaan!

Voor wie? Iedereen (let op, de sprekers kunnen uitgaan uit van enige juridische voorkennis)
Waar? Grand Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, 2518 JR Den Haag (tenzij de dan geldende coronamaatregelen dat onmogelijk maken, dan via Teams)
Hoe? Aanmelden verplicht via de knop hiernaast.
Wat? Themabijeenkomst over de wettelijke bescherming van vogels en katten

Katten doden vogels, zoveel is duidelijk. Die vogels genieten echter juridische bescherming en volgens sommige juristen betekent dit dan ook dat verwilderde katten beheerd moeten worden en huiskatten verplicht binnen zouden moeten blijven. Wat schrijft het Europese natuurbeschermingsrecht eigenlijk precies voor en heeft de kat in deze kwestie dan geen wettelijke bescherming?

Bevestigde sprekers:
Prof. mr. dr. Han Somsen (Hoogleraar Europees recht aan de Universiteit van Tilburg)
Mr. dr. Arie Trouwborst (Universitair hoofddocent Milieurecht aan de Universiteit van Tilburg)
Mr. dr. Sander Kole (Universitair docent Bestuurs- en omgevingsrecht aan de Open Universiteit)

Volledig programma volgt.

19 NOV - Kennismakingsbijeenkomst

19.00 – 21.00 Digitale kennismakingsbijeenkomst voor alle leden van de NVD.

Nog maar

Dag(en)