Bestuur

Samenstelling NVD
Word lidDoneer nu

Janneke Vink

voorzitter

Mr. dr. Janneke Vink is mede-oprichter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dierenrecht. Vink is universitair docent rechtsfilosofie en auteur en docent van de cursus Dierenrecht aan de Open Universiteit. In 2019 promoveerde zij aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de positie van dieren in de democratische rechtsstaat en in 2020 werd dat boek uitgegeven bij Palgrave Macmillan onder de titel The Open Society and Its Animals. Bij verschillende gelegenheden adviseerde Vink het Nederlandse en Belgische Parlement over kwesties aangaande het dierenrecht.

Marco van Duijn

secretaris

Mr. Marco van Duijn is mede-oprichter van de Nederlandse Vereniging voor Dierenrecht. Van Duijn is als advocaat verbonden aan Utopie advocaten uit Den Haag dat zich inzet voor een groot aantal uiteenlopende idealistische organisaties. Zijn specialismen zijn dierenrecht, natuurbeschermingsrecht en verenigingsrecht. Van Duijn procedeert maar adviseert ook dieren- en natuurbeschermers in hun contacten met politiek en overheid. Onder het advocatenkantoor bevindt zich Grand Cafe Utopie dat als ontmoetingsruimte voor idealisten dient. Ook daarvan is Van Duijn initiatiefnemer.

Tim van Alten

penningmeester

Tim van Alten is penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Dierenrecht. In de afgelopen jaren is Van Alten werkzaam geweest als jurist bij de lokale overheid, zelfstandig juridisch adviseur en tegenwoordig als jurist bij de Rijksoverheid. Van Alten is voor uiteenlopende organisaties en bewegingen een vraagbaak met betrekking tot het dierenrecht en bestuursrecht. Door een uitgebreid netwerk van connecties met dierenrechtenorganisaties in onder meer Nederland, Griekenland en Zuid-Korea, heeft Van Alten veel inzicht in de (inter)nationale status en van het dierenrecht en de uitdagingen die voor ons liggen.

Lian Pleijsier

student-bestuurslid

Lian Pleijsier is algemeen bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Dierenrecht en studeert rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Pleijsier is erg geïnteresseerd in het dierenrecht, en daarom vaak aanwezig bij lezingen over dierenrecht wanneer die door studieverenigingen worden georganiseerd. Omdat Pleijsier graag meer over het dierenrecht wil leren en ook andere studenten en juristen de mogelijkheid daartoe wil bieden, zet zij zich bij de Nederlandse Vereniging voor Dierenrecht in om kennis over dierenrecht te verspreiden.